WebsiteWoortmann9069.jpg

Een nieuwbouwwoning kopen

Als u een nieuwbouwwoning koopt, sluit u niet alleen een koopovereenkomst, maar ook een aannemingsovereenkomst. Bij zulke overeenkomsten is het belangrijk om tijdig een notaris in te schakelen. Hij kan alle juridische consequenties overzien. Zo voorkomt u dat de overeenkomst later strandt door juridische haken en ogen.

Vrij op naam

Bij nieuwbouwprojecten laat de bouwer het juridische deel meestal over aan één notaris. Die notaris beschikt over het bouwplan, het bestek en de voorwaarden van de bouwer. De meeste nieuwbouwwoningen worden "vrij op naam" verkocht. Dat betekent dat de verkoper de kosten van de eigendomsoverdracht voor zijn rekening neemt.

Zelf een notaris inschakelen

U kunt als koper van een huis uit een bouwcomplex wel uw eigen notaris inschakelen voor de hypotheek. De kosten voor de hypotheek betaalt u namelijk wel zelf. Uw notaris kan u informeren over de bijzonderheden in de koop- en aannemingsovereenkomst. U weet dan zeker dat u ook op de hoogte bent van de minder voordelige aspecten. U kunt altijd contact opnemen voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek.