Skip to main content

Familie en vermogen

Estateplanning

Estateplanning wil zeggen dat u tijdens uw leven regelingen treft met als uiteindelijk doel het vermogen zo goed mogelijk te laten overgaan op de erfgenamen, gecombineerd met uitstel en/of (soms aanzienlijke) besparingen van vooral erfbelasting.

Lees meer: Estateplanning

Schenkingen

Denkt u na over een schenking? Wij helpen u graag te beoordelen welke vorm van schenken het beste bij u past. In een persoonlijk gesprek informeren we u uitgebreid over alle mogelijkheden en maken we ook alle belastingaspecten helder inzichtelijk.

Lees meer: Schenkingen

Een levenstestament op laten maken

Tip:

Tip

Lees voor meer informatie ook de brochure Het onderzoek van de notaris bij uw levenstestament en de Checklist levenstestament van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Introtekst: In een levenstestament legt u belangrijke zaken vast voor als u zelf niet meer kunt handelen. Wat kunt u er allemaal in regelen, wie heeft inzage en wat is de rol van de notaris?

Een levenstestament is een akte waarin u een of meerdere personen aanwijst om uw zaken waar te nemen en te regelen als u zelf niet meer in staat bent te handelen, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk of ziekte. Uw gewone testament treedt dan nog niet in werking, u bent immers niet overleden. Met een levenstestament voorkomt u dat de rechter uw vermogen onder bewind moet stellen.

Lees meer: Een levenstestament op laten maken

Een testament op laten maken

Tip:

Tip

Lees voor meer informatie over testamenten ook de brochure Hoe regel ik mijn nalatenschap? En de brochure Het onderzoek van de notaris bij uw testament van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Introtekst: Bewindvoering, legaten, voogdij, executeurschap: in een testament kunt u veel meer regelen dan het aanwijzen van uw erfgenamen alleen.

Als u komt te overlijden, geldt het erfrecht: al uw bezittingen en schulden gaan over op uw erfgenamen. U kunt zelf uw erfgenamen aanwijzen in uw testament. Heeft u geen testament, dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn.

Lees meer: Een testament op laten maken

Op zoek naar een laagdrempelig notariskantoor?

Onze deur staat altijd voor u open, wij helpen u graag!