Skip to main content

Wonen

Wonen

Introtekst: Heeft u uw zinnen gezet op een nieuw huis of appartement, of wilt u uw hypotheek oversluiten? Wij helpen wij u graag om door de wettelijke en juridische bomen het bos te blijven zien. 

Wilt u een nieuw huis of appartement kopen, of bent u van plan uw hypotheek over te sluiten, dan komt daar veel bij kijken. Wij helpen wij u graag om alle wettelijke en juridische zaken tot in de puntjes te regelen.

Landingspagina

Lees meer: Wonen

Een appartementsrecht kopen

Tip:

Contactformulier

Ongeldige invoer

Introtekst: Met een appartementsrecht bent u mede-eigenaar van een heel gebouw en heeft u het exclusieve gebruiksrecht van een gedeelte van dat gebouw (meestal een woning in een flat of appartementencomplex). Bij het gebruiksrecht van dat privégedeelte hoort ook het recht op gebruik van alles in het gebouw dat bedoeld is voor gezamenlijk gebruik.

Met een appartementsrecht bent u mede-eigenaar van een heel gebouw en heeft u het exclusieve gebruiksrecht van een gedeelte van dat gebouw (meestal een woning in een flat of appartementencomplex). Bij het gebruiksrecht van dat privégedeelte hoort ook het recht op gebruik van alles in het gebouw dat bedoeld is voor gezamenlijk gebruik.

Lees meer: Een appartementsrecht kopen

Een hypotheek afsluiten

Introtekst: De meeste mensen gaan voor de financiering van een nieuwe woning naar een bank of andere professionele geldverstrekker (ook leningen binnen de familie zijn mogelijk). Omdat het meestal om grote bedragen gaat, zal de geldverstrekker het aan te kopen huis als onderpand bedingen. Daarmee heeft de geldverstrekker de zekerheid het geleende geld ook weer terug te krijgen. Dat onderpand wordt ‘recht van hypotheek’ genoemd.

De meeste mensen gaan voor de financiering van een nieuwe woning naar een bank of andere professionele geldverstrekker (ook leningen binnen de familie zijn mogelijk). Omdat het meestal om grote bedragen gaat, zal de geldverstrekker het aan te kopen huis als onderpand bedingen. Daarmee heeft de geldverstrekker de zekerheid het geleende geld ook weer terug te krijgen. Dat onderpand wordt ‘recht van hypotheek’ genoemd.

Lees meer: Een hypotheek afsluiten

Een nieuwbouwwoning kopen

Introtekst: Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan sluit u niet alleen een koopovereenkomst, maar ook een aannemingsovereenkomst. Met de koopovereenkomst koopt u de grond en de woning voor zover die al gebouwd is, met de aannemingsovereenkomst sluit u de overeenkomst voor de verdere (af-)bouw van de woning.

Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan sluit u niet alleen een koopovereenkomst, maar ook een aannemingsovereenkomst. Met de koopovereenkomst koopt u de grond en de woning voor zover die al gebouwd is, met de aannemingsovereenkomst sluit u de overeenkomst voor de verdere (af-)bouw van de woning.

Lees meer: Een nieuwbouwwoning kopen

Een huis kopen

Tip:

Tip

Lees voor meer informatie over wat er bij het kopen van een huis komt kijken ook de brochure Woning kopen van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Introtekst: Heeft u een huis gekocht of een droomwoning op het oog? Dan moet u een aantal zaken regelen voordat u de sleutel echt in handen heeft.

Heeft u een huis gekocht of een droomwoning op het oog? Dan moet u een aantal zaken regelen voordat u de sleutel echt in handen heeft.

Lees meer: Een huis kopen

Op zoek naar een laagdrempelig notariskantoor?

Onze deur staat altijd voor u open, wij helpen u graag!