WebsiteWoortmann8949.jpg

 

 

 

Woortmann notarissen is als bedrijfspartner verbonden aan Samen voor Zeist, zie ook https://samenvoorzeist.nl/, omdat wij het belangrijk vinden ook maatschappelijk een steentje bij te dragen. Zo hebben we zeer recent met alle medewerkers van Woortmann Notarissen een middag meegelopen op basisschool Wereldkidz Koppel in Zeist. Een school waar veel kinderen met hele verschillende achtergronden en nationaliteiten zitten. Die middag zag er als volgt uit.

Bij aankomst hebben de leerkrachten verteld over hun werk, de kinderen en alle verschillende culturen waar ze elke dag mee te maken hebben. Van alleen een taalachterstand tot een oorlogstrauma. Hoe ze proberen de kinderen snel te laten wennen aan Nederland en ze de Nederlandse taal te leren.

De leerkrachten hadden een middag met verschillende activiteiten gepland. De notarissen hebben aan de oudste groepen het een en ander verteld over hun beroep. Wat een notaris precies doet en waar je hem voor nodig zou kunnen hebben. De andere medewerkers hebben in verschillende groepen heel kort verteld wat het notariaat inhoudt en daarna voorgelezen aan de kinderen. Na het voorlezen volgden een heleboel vragen: over huisdieren, je lievelingskleur en wanneer je jarig bent. Ze waren erg geïnteresseerd, en nieuwsgierig.

Daarna hebben we ons verdeeld over 3 groepen die gingen in de tuin werken, helpen bij een techniekles of helpen bij het knutselen.

De oudste leerlingen kwamen helpen de tuin winterklaar maken. Ze deden goed mee en al snel zag de met onkruid overgroeide binnenplaats er een stuk netter uit.

De middelste groepen kregen een techniekles. Er waren meerdere dingen te doen, o.a. een klein robotje konden ze een zelf getekende lijn laten volgen en herkende ook de kleur van de lijn en van een zelf gemaakte tekening konden ze met een app op een i-pad er een 3-d beeld van maken. De mensen van Woortmann hebben daar zelf ook nog iets van opgestoken!

De jongste groepen gingen knutselen. Van lege potjes werden de mooiste lampionnetjes gemaakt, met veel kleur, glitter en veertjes.

Na een nabespreking met het team gingen we een stuk wijzer de deur uit. Zo wordt het asiel-debat ineens tastbaar en zie je de gezichten erachter. Kortom: het was een hele leuke en leerzame middag.