Skip to main content
Foto Mediation
Mediation

Mediation

Soms ontstaat er onverhoopt onenigheid in een zakelijke of echtelijke relatie of binnen een familie, bijvoorbeeld door verschillen van mening over een nalatenschap of kwesties met betrekking tot een familiebedrijf.

Is zo’n situatie aan de orde, dan kunt u kiezen voor mediation bij een notaris. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling die de stap naar de rechter meestal voorkomt. 

Deskundige en onafhankelijke bemiddeling

Vaak vragen partijen zich af hoe ze in het conflict verzeild zijn geraakt. Kwesties binnen families zijn meestal gevoelig en ingewikkeld. Ook zijn er vaak meerdere partijen bij betrokken. Vaak helpt het al als een neutrale en deskundige bemiddelaar het onderwerp benoemt. Het vervolgtraject wordt dan samen verder ingevuld.

Veel meer dan in de rechtspraak is mediation erop gericht de verhouding tussen de partijen niet onnodig verder te belasten, zodat ze na afloop van het traject weer met elkaar verder kunnen.

Gespecialiseerd in mediation

Speelt er bij u een kwestie waarover u van gedachten wilt wisselen? Bij Woortmann Notarissen is Christine Klein gespecialiseerd in mediation. Zij helpt u graag verder bij kwesties waar juridische en emotionele aspecten samenkomen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?